Totstandkoming

Het idee om zelfstandig te ondernemen ontstond eind jaren negentig. Beide partners studeerden Small Business aan de Hogeschool Rotterdam. Onderzoeksadviestrajecten vormden de basis van deze praktijkgerichte opleiding. Davy en Raymond bleken uiterst complementair te werken en oogstten goede resultaten binnen het bedrijfsleven. Het voornemen om in de toekomst gezamenlijk te ondernemen, werd in deze periode uitgesproken. De opleiding en de opgedane ervaring op het gebied van onderzoek en advies, vormden het fundament voor het ontstaan van Vedanta Consultancy.

Naamsverklaring Vedanta Consultancy

Simpel en toepasselijk. De naam Vedanta bestaat uit 2 woorden Veda (kennis) en Anta (eind) en wordt vertaald als de conclusie van alle kennis. We vonden het een toepasselijke naam voor een Consultancy buro waarvan het vergaren en delen van kennis de basis vormt. Bovendien heeft Raymond deze millennia oude Vedische wijsheden in India bestudeerd. Wellicht komt dit nog van pas in ons duurzame advies!
 

mail me

Davy van der Made

Na zijn studie Small Business in Rotterdam te hebben afgerond, heeft Davy middels diverse stages (o.a. bij een PR-bureau in London, een digitale fotograaf en diverse drukkerijen) een wat bredere kijk gekregen op de reclamewereld. Het doel was het op termijn overnemen van het reklame-adviesburo van zijn vader. Toch lag dit niet in lijn met zijn passie; namelijk het werken met mensen en analytisch bezig zijn. Davy heeft toen de volgende stap gemaakt in zijn loopbaan en is gaan werken voor een mondiale speler op het gebied van zorgalarmering. Naast de Sales was hij verantwoordelijk voor analytische werkzaamheden en zijn manager was zeer aangenaam verrast over zijn heldere en vernieuwende inzichten.

Enkele jaren later koos Davy niet voor een baan, maar voor een manier van leven. Hij heeft 7 jaar als zelfstandige gewerkt in Frankrijk. Huizenbeheer en onderhoud van tuinen en zwembaden. Het werken met internationale klanten, het persoonlijk contact, gezond eten uit de moestuin en dat alles in een mooie omgeving van de Dordogne, waren de drijfveren. Toch miste hij het bedrijfsleven en zijn passie voor onderzoek en advies. Deze 7 jaar waren een mooie en leerzame tijd waar hij de tijd en ruimte nam om een ‘aanloop’ te nemen naar ‘het NU’,… samen ondernemen met zijn vriend uit de Small Business tijd. Een bedrijf starten dat zich inzet om het potentieel uit mens en organisatie te halen.

mail me

Raymond Hoogenboom

Na de afronding van zijn opleiding Small Business in Rotterdam in 2000, is Raymond zijn carrière begonnen in de retail. Als coördinator bedrijfsontwikkeling was hij primair verantwoordelijk voor het verrichten van marktonderzoek en gaf hij uitvoering aan de expansiestrategie van deze wintersportspecialist. De winkels, gevestigd bij de indoor sneeuwbanen van Snowworld, zijn hiervan een concreet resultaat. Vervolgens heeft Raymond de overstap gemaakt naar de beroepsvereniging voor de bouw- en logistieke sector. Deze vereniging vormde tevens het secretariaat voor Stichting Logistica en de Vereniging voor Logistieke Adviseurs. Als productmanager van deze organisaties was hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van on- en offline marktonderzoek op brancheniveau, het acountmanagement en het marketing- en eventmanagement. Daarnaast voerden hij onderzoeksadviestrajecten uit in samenwerking met SenterNovem, diverse Ministeries en mondiale consultancy bureaus zoals Price Waterhouse Coopers.

Net als zijn businesspartner is ook Raymond erg avontuurlijk ingesteld. Hij heeft er bewust voor gekozen om enkele jaren ervaring op te doen in het buitenland (Italië, Engeland en India) en heeft dit gecombineerd met een wereldreis. Eenmaal terug in Nederland heeft hij zijn passie voor onderzoek en advies weer opgepakt en verder verdiept. Eerst voor een welbekende homecomputer fabrikant en vervolgens voor een wereldspeler die actief is binnen de intralogistiek. Hier werkte Raymond dagelijks met de software, die later de basis zou vormen voor zijn eigen bedrijf. Als liefhebber van de Ardennen, is Raymond met zijn gezin gesetteld in Durbuy, België. Het is hier dat het zelfstandig ondernemerschap werd gerealiseerd en sinds 2016 is Vedanta Consultancy een feit!