Efficiënte acquisitie o.b.v. klant- en prospect analyse

U wilt graag beschikken over een gezonde orderportefeuille? Vedanta Consultancy helpt u dit te bereiken! Wat hiervoor nodig is, is een grondige analyse van uw klanten. Op basis van de uitkomsten van deze analyse, vinden wij lookalikes: uw prospects. Dit maakt uw acquisitie efficiënt en zeer eenvoudig!

 

map-belgium-customer Efficiënte acquisitie map-belgium-prospect Efficiënte acquisitie

UW KLANTEN

UW PROSPECTS

 

Klant analyse

Deze analyse geeft u een duidelijk overzicht van uw huidige clientèle. U krijgt antwoord op vragen zoals:

  • Hoe zijn mijn klanten geografisch verspreid over het land en welke regio hinkt achterop?
  • In welke branches zijn zij actief en wat is het groeipotentieel per branche?
  • Hoe is mijn omzet verdeeld over mijn klanten en zitten hier discrepanties in?
  • Hoe gezond zijn mijn klanten en welk percentage van mijn omzet loopt gevaar?
  • Hoe presteren zij ten opzichte van het branchegemiddelde of t.a.v. een specifieke concurrent?

 

Hoe een klantanalyse uw acquisitie efficiënter en eenvoudiger maakt?

Deze analyse helpt u om prioriteiten te stellen en zeker te stellen dat u uw kostbare tijd investeert in de juiste klanten. Het biedt een solide basis voor uw klant segmentatie. Daarnaast geeft de analyse u inzicht in uw mate van risicospreiding. Of het tegenovergestelde, in welke mate is uw omzet afhankelijk van slechts enkele klanten? Op welke branches of regio moet u zich richten? Allemaal zeer waardevolle informatie.

Bovendien kunnen we ALERTS voor u instellen op specifieke bedrijven of branches. Op deze manier kunt u direct inspelen op de huidige veranderingen. Wist u overigens dat het 7 keer meer inspanning kost om een bestelling te verkrijgen van een prospect dan van een klant?

 

Prospect analyse

Om maximaal te profiteren, raden wij u aan om de klant analyse te combineren met een prospect analyse. Op basis van uw klantanalyse, zoeken we naar vergelijkbare prospects binnen België. U wordt voorzien van een overzicht waaruit blijkt waar uw prospects zich geografisch bevinden, wat de bedrijfsnamen zijn, wie de contactpersonen zijn, wat de financiële status is etc. Desgewenst:

  • Worden filters toegepast om ervoor te zorgen dat u financieel stabiele bedrijven benadert.
  • Kan worden gefocussed op sectoren met veel klanten en een hoge orderwaarde met aanzienlijk groeipotentieel.
  • Wordt een regionale instelling gemaakt voor uw vertegenwoordigers. Zo kunnen ze hun acquisitie uiterst efficiënt uitvoeren.

 

U wilt een grondige analyse van uw klanten hebben? U wilt precies weten wie uw prospects zijn? Mail of bel ons op: Tel. +32 (0) 86 21 03 74

 

Efficiënte acquisitie